İsmail Barınır

İsmail Barınır

Yeminli Mali Müşavir

LinkedInin/ismailbarinir
Email[email protected]

Eğitim

Lisans︱Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi

Yüksek Lisans︱Bournemouth Üniversitesi Uluslararası Muhasebe ve Finans

Doktora︱Hacettepe Üniversitesi Maliye

Uzmanlık Alanları

  • Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi

Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu’nun açmış olduğu giriş sınavını kazanarak 30.03.2007 tarihinde Hesap Uzman Yardımcılığına ve sonrasında yapılan yeterlilik sınavında başarı göstererek 02.06.2010 tarihinde üçlü Kararname ile Hesap Uzmanlığına atanmıştır. Ankara Örtülü Sermaye, Transfer Fiyatlandırması ve Yurtdışı Kazançlar Grup Başkanlığında 2011-2017 yılları arasında Vergi Müfettişi olarak görev yapmış olup görevi süresince Türkiye’nin önde gelen şirketleri nezdinde vergi incelemeleri gerçekleştirmiş, çok sayıda Vergi Müfettişinin eğitiminde, yetki ve yeterlilik sınavlarında görev almıştır. Maliye Bakanlığı tarafından yüksek lisans eğitimi amacıyla gönderildiği İngiltere de bulunan Bournemouth Üniversitesi Uluslararası Muhasebe ve Finans bölümünden 2015 yılında yüksek onur derecesi ile mezun olarak yüksek lisansını tamamlamıştır.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünde Mali İstatistikler Daire Başkanı olarak 2017-2019 yılları arasında görev almış olup merkezi yönetim, mahalli idareler ve sosyal güvenlik kurumlarından mali verilerin derlenmesi, merkezi yönetim aylık bütçe gerçekleşmelerinin hazırlanıp yayımlanması, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Birliği İstatistik Ofisine gönderilen Kamu Mali İstatistikleri ve Aşırı Açık Prosedürü tablolarının hazırlanıp yayınlanmasına ilişkin süreci yönetmiştir. Ayrıca “Genel Yönetim Mali İstatistiklerinin Sunumu ve Kullanımına İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi” konulu Avrupa Birliği Twinning Projesi Lideri olarak görev almıştır. Daire Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca IMF ve AB tarafından düzenlenen uluslararası eğitim ve konferanslara Maliye Bakanlığı temsilcisi olarak katılmıştır.

Kamu görevinden 2019 yılı Kasım ayında ayrılarak Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi olarak faaliyet göstermeye başlamış olup, ayrıca hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Gimat Mağazalık San. ve Tic. A.Ş.’de bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Maliye bölümünde Doktora eğitimini “Ar-Ge Harcamalarına Yönelik Mali Teşvikler ve Ar-Ge Harcamalarının Ekonomik Büyüme Üzerindeki Etkisi” konulu doktora tezi ile 2023 yılında tamamlamıştır. Vergi ve mali konularda ulusal ve hakemli dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.